headerphoto

Nieuws

Golfbreker Radio heeft elk uur nieuws van WorldNewsCompany


2019 het jaar van Johan van Oldenbarnevelt

Johan Van Oldenbarnevelt: één van de grootste staatslieden uit de Nederlandse geschiedenis én geboren Amersfoorter. In 2019 is het 400 jaar geleden dat hij werd onthoofd. Voor Amersfoort een goed moment om uitgebreid aandacht te besteden aan deze bijzondere inwoner, die zoveel heeft betekend voor Nederland.
Johan van Oldenbarnevelt

Er is dit jaar dan ook van alles te doen rondom Johan van Oldenbarnevelt in Nederland én Amersfoort. In Amersfoort zijn er bijvoorbeeld allerlei verschillende activiteiten voor jong en oud. Deze zijn door Citymarketing Amersfoort gebundeld op de website www.jvo2019.nl.

Peuterfestival in het Openluchttheater

Op Vaderdag, zondag 16 juni, is het Openluchttheater033 veranderd in een tropisch oerwoud. Overal exotische bomen, planten en bloemen. Danst daar een vlinder? Kijk, een aap op zoek naar een banaan. Er valt zoveel te ontdekken. En er is zelfs een in het oerwoud verdwaalde puzzelgiraffe. En wat dacht je van lekker languit in een te gek apennest? Alles kan en alles mag! Het Peuterfestival kwam mede tot stand door een bijzondere samenwerking met WNF-Bamboeclub (nu WNF-Rangers), de club voor kleine natuurontdekkers van het Wereld Natuur Fonds. De kinderen leren veel over de dieren in en rondom het oerwoud.
 
Peuterdansen bij het peuterfestival

Alle peuters opgelet! Dans je ook mee met Joëlle Sweet in het Oerwoud bij het peuterfestival? Samen swingen, muzikaal ontdekken en heel veel plezier maken. De kleintjes beleven een mooi avontuur en sluiten af met een groot dierenfeest!

Het peuterfestival is doorlopend te bezoeken tussen 11.00 en 16.00 uur. De entree voor het peuterfestival is €4,00 (ouders gratis). De toegang voor kinderen van 0 en 1 jaar is gratis. Kaartjes zijn online verkrijgbaar via www.openluchttheateramersfoort.nl en op de dag zelf aan de kassa van de horeca.

Openluchttheater033 (naast Bosbad Amersfoort)
Barchman Wuytierslaan 232, 3819 AC, Amersfoort

Bibliotheek Eemland

Leen jeugdboeken met de Vakantiebieb
De Vakantiebieb voor jeugd en jongeren is geopend! Van 1 juni t/m 31 augustus zijn er allemaal leuke e-books voor de jeugd te leen. Er zitten mooie boeken tussen zoals Wild van Mel Wallis de Vries en De rioolridder - Keesie Kippenkop van Jozua Douglas! Bekijk snel het hele aanbod op onze website.
 
Geen (eind)examenstress met Studyshare
De herkansingen voor de eindexamens gaan bijna van start. Voor tieners die het niet goed lukt om zich voor te bereiden, is StudyShare de perfecte oplossing. Bij StudyShare hebben de deelnemers rust aan hun hoofd. Afleiding krijgt geen kans, zo komt iedereen goed voorbereid op het (eind)examen. Deelnemers gaan drie keer 45 minuten leren/studeren en vinden de rust die zij thuis niet kunnen vinden. Van 18 juni t/m 4 juli, elke dinsdag, woensdag en donderdag.
 
Gesloten tijdens Pinksteren
Al onze vestigingen zijn gesloten op 1e Pinksterdag (9 juni) en 2e Pinksterdag (10 juni). Kijk voor al onze openingstijden op onze website.
Bekijk de openingstijden
 
De Kunstuitleen gaat sluiten
Zoals eerder bericht is, gaat de Kunstuitleen sluiten. In augustus is de Kunstuitleen definitief gesloten. Op onze website leest u hier meer over.
 
Word voorlezer of coördinator bij de VoorleesExpress
Voorlezen heeft een positieve invloed op de taalontwikkeling bij kinderen. Doordat ze worden voorgelezen en aangemoedigd worden om zelf te lezen, zullen ze gemotiveerder zijn om te lezen en leesvaardiger worden. Hierdoor presteren ze ook weer beter op school. Wanneer ouders de Nederlandse taal niet voldoende beheersen, kunnen de vrijwilligers van de VoorleesExpress hierbij helpen. Binnen de regio Eemland voert de Bibliotheek Eemland dit project uit in Bunschoten en Amersfoort. We zijn hard op zoek naar voorlezers en coördinatoren. Ben je op zoek naar een leuke vrijwilligersfunctie of heb je nog vragen? Stuur een mail naar voorleesexpress@bibliotheekeemland.nl
 
Ook in de Bibliotheek
- 5 juni Lezing: Eva Naaijkens - En wat als we nu weer eens gewoon gingen lesgeven? in KAdECafé.
- 12 juni Boek van de maand-gesprek in de Bibliotheek het Eemhuis.
- 26 juni Boek van de maand-gesprek in de Bibliotheek Baarn.
- 30 juni Verhalenpodium Waar Gebeurd Via Internet in KAdECafé.

Leusden gaZeT

Omdat we je graag op de hoogte houden van de ontwikkelingen bij wijkvereniging Leusden gaZeT laten we je graag weten dat de nieuwste Leusder gaZeT nu beschikbaar is. Je kunt de wijkkrant downloaden op onze website via www.leusdenzet.nl/leusdergazet

In deze editie lees je alles over

    Het Theaterterras komt naar het Maximaplein!
    Interview met vrijwilliger Marloes die meewerkt aan de ruilboekenkast
    Een fotopuzzel van alle bibliotheken in de wijk
    Meer over de nieuwe winkelier op het Maximaplein Lekker lokaal bij Auke
    Een interview met psychotherapeut en homeopaat in de wijk Mariette Pouw
    En natuurlijk alle activiteiten in de maandkalender

Canto Ostinato op Marimba, Harp en Piano in Beauforthuis

zondag 7 juli, 18.30 u
Ook deze zomer weer het bekende stuk van Simeon ten Holt.
Annemieke IJzerman (harp), Esther Doornink en Peter Elbertse (marimba s) spelen Simeon ten Holt s meesterwerk Canto Ostinato. Simeon ten Holt, de in november 2012 op 89-jarige leeftijd overleden componist, werkte in de jaren zeventig aan Canto Ostinato. Het stuk werd in 1979 voor het eerst uitgevoerd voor drie piano s en orgel. De precieze bezetting is vrij en kan variëren van één piano tot vier piano s, marimba s, saxofoons, cello s, harp, etc, etc. Tijdens de uitvoering van Canto Ostinato worden beslissingen in de uitvoering aan de musici overgelaten met daarin de mogelijkheid om het uren te laten duren.