headerphoto

Nieuws

Elk uur heeft Golfbreker Radio het nieuws van Novum.


Magazijn NS overvol met gevonden voorwerpen

Afbeeldingsresultaat voor gevonden voorwerpen nsDe NS moet het magazijn voor gevonden voorwerpen opnieuw gaan inrichten. De spullen die treinreizigers laten liggen passen niet meer in de gewone schappen. Volgens de spoorwegen hebben mensen vorig jaar (2016) zeker 111.942 voorwerpen in de trein of op een station laten slingeren. Dat is een forse toename in vergelijking met 2015, toen er nog 100.482 gevonden spullen werden gemeld.

Meestal zijn het telefoons en portemonnees die achter worden gelaten. Zo werden er het afgelopen half jaar bijna 3000 portemonnees gevonden in de coupés en op de stations. En dagelijks verliezen meer dan 18 reizigers hun mobiele telefoon in de trein. Onder de gevonden voorwerpen zijn ook veel ov-chipkaarten, sleutelbossen, maar ook skateboards, vogelkooitjes en tuinkabouters. Volgens de NS lukt het doorgaans om meer dan zestig procent van de spullen bij de eigenaren terug te bezorgen, meestal zelfs binnen vijf dagen.

Bent u een voorwerp verloren of heeft u iets gevonden in de trein of op het station? Lever het voorwerp dan in bij het treinpersoneel. Meer informatie op website: www.ns.nl onder klantenservice.

Carnaval de Eemschuumers

Afbeeldingsresultaat voor carnaval zandkruuersgatDe 41ste editie van het carnaval in het Zandkruuersgat (Hoogland) gaat van start. Zondagmiddag 26 februari is de grote carnavalsoptocht. De optocht bestaat uit grote wagens, kleine wagens, grote loopgroepen, kleine loopgroepen en individuele deelnemers. Met ruim 60.000 bezoekers staat de optocht in het Zandkruuersgat bekend als de drukste carnavalsoptocht van midden Nederland.

Om 13.00 uur wordt er gestart op de hoek Molenweg / Hamseweg en de optocht gaat vervolgens over de Hamseweg, Zevenhuizerstraat, Esdoornlaan, Acacialaan, Plataanweg, Zevenhuizerstraat en de Kerklaan. Het eindpunt is bij de St. Martinuskerk.

Het gehele weekend van 24 februari .t/m 1 maart staat in het teken van carnaval. Vrijdag is er de Dorpsomloop en het Jongerencarnaval. Zaterdag is het Groot carnaval en zondag de grote carnavalsoptocht. Maandag is er Kindercarnaval en Mooi Wark, dinsdag het Prinsenmaal. Woensdag het bekende Haringhappen. Kijk voor meer informatie op de website: www.eemschuumers.nl

Syntus verbetert dienstregelng

Afbeeldingsresultaat voor syntus busBusvervoerder Syntus wijzigt in overleg met de provincie Utrecht per 5 maart de uitvoering van een aantal dienstregelingen van buslijnen in de provincie Utrecht. Deze verbetermaatregelen zijn een stap voorwaarts bij de verbetering van de punctualiteit. Met name in de middagspits is er nu sprake van een aantal lijnen die met vertraging rijden of waarvan ritten zelfs uitvallen als gevolg van te grote vertraging.

De start van Syntus Utrecht sinds 11 december is niet vlekkeloos verlopen. Reizigers hadden last van vertragingen, rituitval, gebrekkige informatievoorziening en chauffeurs die de weg niet wisten. Door een slepende juridische procedure had Syntus een voorbereidingstijd van slechts drie weken. Daar heeft de vervoerder nu nog steeds last van.

Wijzigingen per 5 maart:  •Lijn 6, 17 en 217: Extra rijtijd en betere aansluitingen op de treinen. Minder koppelingen tussen lijnen die van de ene lijn op een andere lijn doorrijden, waardoor vertragingen als een domino-effect doorwerken. •Lijn 202, 203, 204 en 206: Véél extra rijtijd, zodat bussen op tijd kunnen vertrekken en op tijd aankomen. Extra vroege ritten naar De Uithof en Rijnsweerd. •Lijn 107: Vroege ritten van Montfoort naar Gouda en late ritten van Gouda naar Montfoort stoppen bij meer haltes in Montfoort. •Lijn 102: Alle ritten richting Utrecht CS vertrekken in Harmelen aan dezelfde kant van de weg. •Lijn 120: Alle ritten richting Utrecht CS vertrekken in Breukelen aan dezelfde kant van de weg. •Lijn 56: Punctualiteit verbeteren door niet naar Meander MC te rijden. Extra rijtijd en keertijd om vertragingen op te vangen. Voor algemene vragen over de provincie Utrecht: info@provincie-utrecht.nl, (030) 258 91 11

Waarschuwing Bosch en Siemens gaskookplaten en gasfornuizen

Afbeeldingsresultaat voor onveilig gasfornuisEr bestaat ontploffingsgevaar bij Bosch en Siemens tafelmodel gaskookplaten en vrijstaande gasfornuizen. Het bedrijf BSH Huishoudapparaten waarschuwt voor dit ernstige probleem. De waarschuwing geldt voor tafelmodel gaskookplaten en vrijstaande gasfornuizen die geproduceerd zijn van januari 2009 tot en met oktober 2011.

Het is mogelijk dat er een defect is ontstaan aan de gaskoppeling. Door dit defect kan er gas ontsnappen. In zeer zeldzame gevallen kan dit leiden tot ontploffingsgevaar. BSH Huishoudapparaten biedt consumenten, die een betroffen apparaat hebben, een gratis vervanging van de gaskoppeling aan. De vervanging zal door een erkend technicus aan huis uitgevoerd worden. Na vervanging van de gaskoppeling is het probleem opgelost.

Om te controleren of uw apparaat mogelijk een defecte gaskoppeling heeft moet u het E-nummer en het FD-nummer van uw Bosch apparaat weten. Deze nummers vindt u bij de vrijstaande tafelmodelgaskookplaten op de onderzijde van het kooktoestel of in de handleiding. Bij de vrijstaande gasfornuizen vindt u het typeplaatje aan de binnenzijde van de opberglade of aan de binnenzijde van de oven, als uw toestel niet over een opberglade beschikt.

U kunt met deze gegevens controleren of van uw toestel de gaskoppeling vervangen moet worden op de website www.gascookingsafety.com. Voor meer informatie over deze veiligheidswaarschuwing, en assistentie kunt u contact opnemen met  BSH Huishoudapparaten via het telefoonnummer 0800 – 1908 (gratis).

Gedoe bij de Spakenburgse Dagen

Afbeeldingsresultaat voor spakenburgse dagenStichting Spakenburgse Evenementen (SSE) voelt zich aan de kant gezet door de gemeente Bunschoten, nu zij de Spakenburgse Dagen niet meer mag organiseren. Vorige week liet de gemeente weten dat na ruim twintig jaar een andere partij de dagen gaat organiseren. De Spakenburgse Dagen trekken in de zomer veel bezoekers naar het centrum van Bunschoten-Spakenburg. "We organiseren de dagen al ruim twintig jaar en volgens mij naar ieders tevredenheid", zegt voorzitter Yvonne Jacobs van de stichting. "We voelen ons aan de kant gezet en zijn erg teleurgesteld."

Dit jaar worden de dagen georganiseerd door Dynamisch Spakenburg, een nieuwe organisatie. Volgens Jacobs zijn er in het verleden gesprekken geweest om samen te werken, maar Dynamisch Spakenburg stelde volgens Jacobs onmogelijke voorwaarden. Alle ruim zeventig vrijwilligers van de Stichting Spakenburgse Evenementen krijgen binnenkort een brief in de bus. "Daarin leggen we uit wat er aan de hand is. We kunnen de vrijwilligers natuurlijk niet tegenhouden om voor Dynamisch Spakenburg te gaan werken en dat willen we ook niet."

Voorzitter Jacobs is teleurgesteld in de gemeente Bunschoten. "We voelen ons echt aan de kant gezet." Wat er met de organisatie SSE moet gebeuren weet Jacobs nog niet. "Daar moeten we het nog over hebben. Wij zijn er ter bevordering van cultuur en toerisme in Spakenburg en zullen dit nu anders moeten gaan doen.

Ergernis over te hard rijdend verkeer in Hoogland

Afbeeldingsresultaat voor 30 km zone handhavingBij aanwonenden van de 30 kilometerzone van de Hamseweg in Hoogland neemt de weerstand toe tegen het veel te hard rijdende verkeer. Ze zien dikwijls situaties waarin het maar net goed gaat. In samenwerking met Veilig Verkeer Nederland is een buurtactie gestart.

Bettina en Annelies zijn buren die aan de Hamseweg wonen, vlakbij het zebrapad bij de Molenweg, de zijweg die kinderen fietsen naar school. Regelmatig zien beide vrouwen gevaarlijke situaties die maar net goed aflopen. Kinderen die om de gevaarlijke Hamseweg te mijden over de stoep fietsen, terwijl een geparkeerde auto achteruit rijdt vanaf een uitrit. Of bij het zebrapad waar rijdend verkeer van de ene kant wacht voor de overstekers, terwijl het verkeer van de andere weghelft juist stevig doorrijdt.

"Ik erger me aan het gedrag van veel automobilisten. Ze rijden zo hard, terwijl hier zoveel kinderen fietsen", vertelt Annelies. "Eigenlijk zijn er twee problemen. De grote drukte tijdens de spitsuren met van alle kanten dreigend gevaar en de situatie buiten de spits met het keiharde rijden, vooral van bussen."

De Vereniging Dorpsbelangen Hoogland werkt al jaren aan deze problematiek, onder meer door verkeersmetingen en -tellingen. Maar terwijl de gemeente Amersfoort de situatie verbeterd vindt door instelling van de 30 kilometerzone en de drempels, merken wij dat dertig kilometer geen dertig kilometer is. Zelfs een brommer rijdt harder. In eenrichtingsverkeer is geen oplossing. Bij een verkeersader als de Hamseweg zijn de belangen van de aanwonenden en ondernemers tegenstrijdig. Ondernemers zijn bang voor afname van hun aantal klanten.

 

Cabaretpoel: de Kweekvijver voor nieuw cabarettalent

Afbeeldingsresultaat voor cabaretpoel leusdenIn de Cabaretpoel spelen vier nieuwe aanstormende cabarettalenten elk een voorstelling van ongeveer 30 minuten. U ziet finalisten en prijswinnaars van diverse cabaretfestivals. De Cabaretpoel, een initiatief voor aanstormend cabarettalent om zich aan het publiek te presenteren. De Caberetpoel is een soort reizend cabaretfestival, maar dan zonder competitie element.

Een avondje Cabaretpoel is een echte belevenis. Het is een zeer afwisselende avond met vier uiteenlopende cabaretgenres. Vier cabaretvoorstellingen voor de prijs van één, met voor elk wat wils. Wie er spelen blijft meestal tot de avond zelf een verrassing. Dus laat uzelf verrassen door het talent van de toekomst. Wie weet ziet u wel de toekomstige Theo Maassen of Youp van Hek.

Wanneer:  zaterdag 25 februari. Tijd: 20:00 uur. Toegang:€ 13,-   Waar: theater De Tuin in Leusden (vlakbij het winkelcentrum Hamershof).Website: www.detuininleusden.nl

Verkeersmaatregelen tijdens de carnavalsoptocht in HOOGLAND

Afbeeldingsresultaat voor zandkruuersgatOp zondag 26 februari zal in Hoogland (Zandkruuersgat) weer de traditionele carnavalsoptocht worden gehouden. De start is op de Hamseweg, ter hoogte van de Molenweg om 13.00 uur. Het einde van de optocht is op de Kerklaan bij de Martinus­kerk, omstreeks 16.00 uur. Hoogland zal hierdoor voor gemotoriseerd verkeer geheel zijn afgesloten tussen 11.30 en 16.30 uur.

Het is bijna niet te voorkomen, dat er mensen zijn, die overlast ondervinden van de afsluiting. Daarvoor bij voorbaat de excuses van de organisatie en de politie. Mede in verband met de afsluiting van een gedeelte van de Zevenhuizerstraat en stremmingen op de Bunschoterstraat, wordt het sterk aangeraden om niet met de auto naar de optocht te komen kijken, doch met het openbaar vervoer of met de fiets te komen.

Om de overlast tot een minimum te beperken, zijn er enkele tijdelijke maatregelen genomen. De bewoners van De Ham kunnen hun wijk voor 13.00 uur gewoon via de Ambachtlaan verlaten. Voor de bewoners van de Bieshaar wordt er ter hoogte van de bakkerij van der Kletersteeg een nooduitgang gecreëerd. Voor de bewoners van de Brinken blijft er een uit-ingang aan de zijde van Kattenbroek (Pastorielaan). Voor de Pastoor Pieckweg en de Oostelijke parallelweg van de Bunschoterstraat geldt een tijdelijk eenrichting-verkeer, d.w.z. dat alleen het inrijden vanaf de Pastoor Pieckweg  is toegestaan.

Kom je kijken naar carnavalsoptocht? Dan wordt je dringend geadviseerd om lopend of met de fiets te komen. Degenen die toch met de auto komen, zullen door de politie naar parkeerplaatsen worden verwezen.

Inzamelactie Douwe Egberts koffiepunten voor de voedselbank

Afbeeldingsresultaat voor de punten sparenOok dit jaar sluit de voedselbank in Amersfoort weer aan bij de landelijke actie voor het inzamelen van Douwe Egberts koffiepunten. De punten worden door Douwe Egberts verzilverd in pakken koffie die worden gedoneerd aan de voedselbank. Vorig jaar leverde dit circa 110.000 pakken koffie op. Tot 6 maart kunt u uw punten kwijt in de verzamelboxen die bij verschillende supermarkten te vinden zijn.

Het zijn moeilijke tijden voor veel mensen: niet iedereen profiteert van een beter wordende economie. Duizenden gezinnen leven onder de armoedegrens. Gelukkig kan de voedselbank een aantal van deze mensen ondersteunen met een wekelijks voedselpakket, maar daar zit maar heel af en toe koffie bij. Een pak koffie in het pakket is een klein gebaar, maar wordt zeer gewaardeerd. De Lionsclub en de voedselbanken gaan daarom gezamenlijk in actie om D.E.-koffiepunten in te zamelen. Douwe Egberts verzilvert de ingeleverde waardepunten in pakken koffie die worden gedoneerd aan de voedselbank. Het merk steunt deze actie.

De bonnen kunnen tot maandag 6 maart worden ingeleverd op de volgende adressen: • AH en Jumbo Emiclaer • AH en Jumbo Leusderweg • AH en Jumbo Vathorst • AH Euterpeplein • AH Hoogland • Jumbo Nieuwland • Jumbo Wiekslag • Hoogvliet Neptunusplein in Amersfoort.

Overlast door gebruik open haard

Het gebruik van een open haard of houtkachel kan voor overlast zorgen. Onlangs deed de gemeente Amersfoort hier onderzoek naar. 28% Van de mensen die aan het onderzoek mee deden gaven aan regelmatig hinder te ervaren van een houtkachel of houtgestookte open haard. Op dit moment bestaat er geen landelijk beleid om op te kunnen treden als er sprake is van overlastsituaties door particuliere houtrook. Amersfoort vraagt daarom met de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) bij het Rijk om landelijke richtlijnen. De VNG heeft inmiddels bij het Ministerie van I&M aangedrongen om maatregelen te nemen. Om te beginnen regels die verplichten dat nieuwe kachels schoner zijn. Maar de VNG vraagt ook om een eerlijke methode om objectief vast te kunnen stellen wanneer er sprake is van overlast. U kunt zelf ook veel doen om de open haard veilig en goed te gebruiken. Kijk hiervoor op www.amersfoort.nl/openhaard Resultaten van het onderzoek zijn terug te vinden op www.amersfoortincijfers.nl (kijk bij Milieu en Mobiliteit)

Amersfoorts museum zoek alles rondom Mondriaan

Afbeeldingsresultaat voor mondriaanhuis amersHet Mondriaanhuis is op zoek naar Mondriaan prullaria. Dat kunnen bijvoorbeeld tassen, truien, fietsen, wc-brillen, tuinhekjes of grafurnen in Mondriaanstijl zijn. Volgens het museum heeft de kunstenaar met zijn zwarte rechte lijnen en kleurige vlakken heel veel mensen en organisaties geïnspireerd. Er zijn dan ook heel veel van deze Mondriaan spullen in omloop.

In het kader van het Piet Mondriaanjaar wil het Mondriaanhuis de objecten een plekje geven in een speciale tentoonstelling met een knipoog. Waar: Mondriaanhuis, Korte Gracht 11, Amersfoort. Telefoon 033-4600170. Website: www.Mondriaanhuis.nl

Tentoonstelling ter ere van het 40-jarig jubileum van Kunstschrift

Afbeeldingsresultaat voor kunstschriftIn 2017 viert Kunstschrift zijn 40 jarige bestaan en dat vormt de aanleiding voor Kunsthal KAdE in Amersfoort om samen met het tijdschrift een tentoonstelling te organiseren over de magie van het maken van kunstwerken door de eeuwen heen.

In de themanummers van Kunstschrift is het maken al jaren een van de focuspunten van de redactie. In de tentoonstelling komt dat tot uitdrukking in een verrassend aanbod van kunstwerken die een bijzonder licht werpen op materiaal en techniek, vakmanschap, ideevorming en atelierpraktijk. De tentoonstelling “Goed gemaakt” is daarmee bovenal een ode aan het maakproces.

Inspiratie, vakmanschap, materialen, technieken en het innige verbond tussen hoofd en hand: via het werk van schilders, tekenaars, beeldhouwers, fotografen en filmers uit verschillende landen, stromingen en perioden uit de Westerse kunstgeschiedenis, tonen we allerlei aspecten van het creatieve proces. Wanneer: elke dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag t/m 17 april. Waar: Kunsthal KAdE, Eemplein 77, Amersfoort. Entree is gratis.

Big brother is watching you

Afbeeldingsresultaat voor verkeersonderzoek met cameraGedurende het gehele jaar 2017 voert de provincie Utrecht, in samenwerking met de gemeenten Amersfoort en Utrecht, een verkeersonderzoek uit. Dit onderzoek vindt plaats in Amersfoort-Noord (Calveen, Vathorst, Hooglanderveen en De Hoef), in het centrum van Utrecht en in Rijnsweerd De Uithof in Utrecht.

De gegevens worden gebruikt voor analyse van de verkeersstromen die deze gebieden tussen 13.30 - 21.00 uur verlaten. Doel hiervan is om de leef- & bereikbaarheid van de regio te verbeteren, te komen tot maatregelen om de doorstroming uit de genoemde gebieden te bevorderen. De camera registeert alleen tussen genoemde tijden het kenteken, het passagetijdstip en de locatie van het autoverkeer. Buiten de meettijden staat de camera uit. Snelheidsovertredingen worden niet geregistreerd.

In totaal staan er 47 tijdelijke camera op diverse plekken rondom genoemde gebieden. Deze worden na het onderzoek weer verwijderd. De kentekenregistratie wordt gedurende 10 weken bewaard en na afloop van deze termijn geanonimiseerd. Uitvoering van het verkeersonderzoek is in overeenstemming met de Wet bescherming persoonsgegevens. Wilt u dat uw kentekengegevens niet gebruikt worden voor het onderzoek? Maak dit dan kenbaar via www.registreer-me-niet.nl.

Nieuwe woonwijk tussen Amersfoortse treinloodsen

Afbeeldingsresultaat voor wagenwerkplaats amersfoortVeertig Amersfoorters hebben bij de Wagenwerkplaats (foto) een braakliggend terrein, gelegen tussen de bestaande wijk Soesterkwartier en het spoor, gekocht van de NS. Ze willen daar de nieuwe wijk Soesterhof bouwen en er gaan wonen. Het is de groep Amersfoorters een doorn in het oog dat het stuk grond al 20 jaar braak ligt. Toch was het nog niet zo makkelijk om het perceel aan te kopen. Niet alleen moest flink worden onderhandeld met de NS, maar ook met elkaar.

"Met veertig mensen een keuze maken over welke architect of aannemer wordt gekozen... Daar verschillen we soms van mening over en dan is het net zolang met elkaar doorpraten totdat we een keuze hebben gemaakt", zegt Joost van Alkemade, voorzitter van Soesterhof. Het overleg tussen de toekomstige bewoners zal ook voortduren als alle huizen zijn betrokken. "Het zou niet een wijk worden waar iedereen zich achter de voordeur terugtrekt", zegt van Alkemade. "We maken een grote gemeenschappelijke tuin en daarin wordt een gemeenschappelijk huis neergezet."

Er moeten dertig koopwoningen komen met een prijs van 2 tot 3,5 ton. De toekomstige bewoners steken zelf 15.000 euro in de ontwikkeling van het project. Een woningcorporatie bouwt nog eens tien huurwoningen. Alle woningen worden duurzaam en de buurt wekt zelf energie op. De toekomstige bewoners kregen eerder al goedkeuring van gemeente en provincie voor hun plannen. De Wagenwerkplaats was vroeger een plek waar onderhoud werd gepleegd aan treinen. De historische loodsen op het terrein blijven bestaan. De bouw moet in 2018 beginnen.

Bike Five in Amersfoort

Afbeeldingsresultaat voor fietsen in amersfoortOm de bereikbaarheid van Amersfoort ook in de toekomst te kunnen garanderen wordt geïnvesteerd in fietsvoorzieningen. Een pakket van 35 maatregelen zorgt voor snellere en veilige fietsroutes, een betere samenhang in het fietsnetwerk en het verbeteren van fietsvoorzieningen, onder andere bij stations en in de binnenstad.

In mei van 2016 heeft de gemeenteraad het fietsplan Amersfoort fietst vastgesteld. Het fietsplan beschrijft in de Bike Five vijf hoofdlijnen om de stad bereikbaar en leefbaar te houden. De hoofdlijnen zijn: een compleet fietsnetwerk, betere fietsvoorzieningen, innovatie en distributie, vergroten van veiligheid en vitaliteit en fietsinclusief beleid. De 35 maatregelen zijn getoetst aan criteria zoals het bereiken van veel bestaande of potentiële fietsers, past een maatregel binnen de Bike Five, bijdrage aan vermindering van rijtijd en vragen en meldingen van bewoners.

Zo worden de drukke hoofdfietsroutes Bisschopsweg en Columbusweg ingericht als fietsstraat om fietscomfort, doorstroming en veiligheid te verbeteren. Ook worden maatregelen genomen om de veiligheid op rotonde Holkerweg-Paladijnenweg te verbeteren en worden fietsvoorzieningen, zoals de nieuwe fietskelder bij Station Amersfoort, aantrekkelijk voor fietsers om te stallen.

De maatregelen worden waar mogelijk gecombineerd met andere (geplande) werkzaamheden en uitgevoerd in de periode 2017-2020. Het budget wordt mogelijk gemaakt door budget uit de Fietsplan Meerjarenbegroting en het programma VERDER. Ook wordt bij de provincie Utrecht voor een aantal fietsprojecten subsidie aangevraagd.

Meer sociale huurwoningen in 2017

Afbeeldingsresultaat voor sociale huurwoningIn 2017 komen er in Amersfoort meer sociale huurwoningen bij van corporaties Omnia Wonen, de Alliantie en Portaal. Behalve dat er nieuwe huurwoningen worden gerealiseerd, worden ook zo min mogelijk sociale huurwoningen verkocht. Hiermee verbetert het aanbod en dat is hard nodig want de behoefte aan sociale huurwoningen is groot.

Portaal realiseert in 2017 100 nieuwe woningen in Amersfoort. Dat gebeurt aan de Keerkring, waar 80 sociale huurwoningen worden gebouwd. Daarnaast komen er 20 woningen in het voormalige kantoorpand van Portaal aan de Hooglandseweg-Noord. De Alliantie realiseert 102 nieuwe sociale huurwoningen: 59 woningen. Omnia Wonen neemt in ieder geval een investeringsbesluit voor 300 nieuwe sociale huurwoningen, waarvan een deel mogelijk al in 2017 wordt gerealiseerd.

Het beperken van de verkoop van bestaande huurwoningen door corporaties is belangrijk om het aanbod van deze woningen te verbeteren. De combinatie van nieuwbouw van sociale huurwoningen en een beperkte verkoop van bestaande woningen zorgt voor een toename in het woningaanbod voor woningzoekenden.

Avondje weg? Deur op slot en licht aan!

Afbeeldingsresultaat voor avondje weg doe de deur op slotU kunt het de inbreker moeilijk maken. Ook als u avonds even niet thuis bent. U kunt bijvoorbeeld de volgende maatregelen nemen: Trek uw deur niet alleen dicht maar draai de sleutel om in het slot.

Zorg ook voor goed hang- en sluitwerk. In de regio werken bedrijven met een erkend Politiekeurmerk Veilig Wonen ((PKVW)-bedrijven. Zij adviseren over maatregelen om inbraak te voorkomen. Bovendien kunnen deze bedrijven eventuele werkzaamheden uitvoeren. Denk aan het installeren van goed hang- en sluitwerk. Een erkend PKVW-bedrijf bij u in de buurt vindt u op website: www.politiekeurmerk.nl/bewoners/expert

Inbrekers hebben een hekel aan licht. Als de woning een bewoonde indruk maakt, schrikt dat af. Laat daarom als u avonds weg bent altijd een lamp aan. Bent u van morgens vroeg tot avonds afwezig, gebruik dan een tjdschakelaar op een lamp. En vergeet de buitenlamp niet.

LIVE kijken in de keuken bij de radio

Afbeeldingsresultaat voor televisie cameraKijken in de keuken bij de radio. Dat is leuk. En niet zomaar een radioprogramma, nee Regionale Radio. Al 61 jaar lang… Golfbreker radio uit Amersfoort. LIVE meekijken wie het gezicht is bij het programma, de presentatie, de techniek en de studiogast. Klik op de afbeelding hiernaast van de camera. En beleef het mee op je eigen beeldscherm. Bij Programmering staat wanneer er LIVE radio is.

Golfbreker Radio zendt 24 uur per dag (analoog) uit via 87,5 MHz FM via Ziggo kabel in Amersfoort, Hoogland, Bunschoten Spakenburg, Leusden, Achterveld en Soest. Voorts op het internet (zie de link op de beginpagina). En via Ziggo digitaal  kanaal 918 ook te beluisteren in Barneveld, Elburg, Ermelo, Nijkerk, Hoevelaken, Nunspeet, Oldebroek, Putten, Renswoude, Woudenberg, Wijk bij Duurstede, Maarn en Veenendaal. LIVE kijken in de keuken bij de radio.

Onderweg ben ik offline

Afbeeldingsresultaat voor onderweg ben ik offlineDoor social media zijn vrienden, familie en collega altijd dichtbij. Soms iets te dichtbij. Zeker als je met een smartphone in de auto stapt. Elke keer als je een berichtje ontvangt, raak je even afgeleid van de weg.

Wist je dat?
-10 miljoen Nederlanders een smartphone hebben en dat de helft daarvan die onderweg gebruikt?
-Smartphonegebruik in het verkeer leidt tot enkele tientallen doden en honderden gewonden per jaar?
-Lezen en schrijven van berichtjes op je smartphone het risico op een ongeval 25 keer vergroot?
-Vooral binnenkomende berichten een grote verleiding vormen?
-Je jezelf kan beschermen tegen deze verleiding door je telefoon op stil of offline te zetten?

Google even op "Amersfoort"

Afbeeldingsresultaat voor googleOnline zoeken steeds meer mensen naar het woord Amersfoort. Per maand zijn er  gemiddeld 100.000 zoekopdrachten in Google naar Amersfoort.

Vooral in de maand maart en augustus is het zoekgedrag naar Amersfoort aanzienlijk toegenomen. Meer online interesse betekent ook meer fysieke bezoekers in de stad en de regio. Vooral de interesse in hotels, musea, winkels en restaurants neemt toe. In vergelijking met het jaar 2015 is het zoeken naar het woord Amersfoort dit jaar, met 23% tegenomen.

Werkwijze toekenning huishoudelijke hulp wijzigt

Afbeeldingsresultaat voor huishoudelijke hulpDe werkwijze voor de toekenning van hulp in het huishouden wordt in de gemeente Amersfoort per 1 januari 2017 aangepast. In het ondersteuningsplan worden volgend jaar meer concrete afspraken gemaakt over de werkzaamheden van de hulp en de frequentie van het bezoek. Daarnaast gaat het Wijkteam het plan toetsen. Deze aanpassingen zorgen voor meer duidelijkheid en rechtszekerheid voor cliënten.

De aanleiding voor de aanpassing van de werkwijze zijn uitspraken van de Centrale Raad van Beroep in zaken die door cliënten in andere gemeenten zijn aangespannen. De nieuwe werkwijze geldt vanaf 1 januari 2017 voor alle cliënten die een nieuw ondersteuningsplan opstellen. Dat zijn nieuwe cliënten en cliënten wiens persoonlijke situatie is veranderd of die van mening zijn dat de huidige hulp onvoldoende is.

Voor bestaande cliënten wiens persoonlijke situatie niet verandert, hoeft er in de praktijk niets te veranderen. Zij houden hun indicatie en blijven de hulp krijgen die zij nu ontvangen. Wel hebben zij het recht om een herbeoordeling aan te vragen, waarna het ondersteuningsplan volgens de nieuwe werkwijze wordt opgesteld. Alle cliënten ontvangen een brief waarin deze veranderingen worden toegelicht. Een schoon huis en passende hulp bij de persoonlijke situatie

Wat niet verandert, is dat we in Amersfoort blijven kijken naar wat per persoon of huishouden nodig is qua hulp in het huishouden om te zorgen voor een schoon huis. De nieuwe werkwijze geeft cliënten meer duidelijkheid over wat ze aan hulp kunnen verwachten. De extra controle door het Wijkteam biedt cliënten meer rechtszekerheid. Meer informatie: www.amersfoort.nl